biografie

RONALD DOUGLAS

Ronald zit al 25 jaar het vak als (Jazz) zanger. Na wat omzwervingen binnen het Sociaal Cultureel Werk en Inrichtingswerk besloot Ronald op zijn 28e het roer helemaal om te gooien en zijn hart te volgen om Jazz-zang te studeren in Hilversum. Alwaar hij 5 jaar heeft gestudeerd bij de Amerikaanse Jazzzangeres Deborah Brown. In 1993 studeerde hij daar af.
Al tijdens zijn studie trad hij op met verschillende orkesten, musici en vocalisten: De Skymasters, het Metropole Orkest, Rita Reijs, John Clayton, Mark Murphy,  etc. En tourde hij door Europa met de Timeless Orchestra, met als hoogtepunt een tournee van 7 weken door Japan. Hij heeft een aantal belangrijke Nationale en Internationale Prijzen gewonnen o.a: The International Jazzvocal Competition 2006 in Washington. Hij heeft als prijs op mogen treden op het East Coast Jazzfestival tussen veel internationale Jazz artiesten. Als resultaat daarvan geeft hij jaarlijks een Workshop en optredens in New York. 

Het is lastig om 1 specifiek hoogtepunt in zijn carriere te benoemen, vandaar een paar: Een concert in het Concertgebouw in Amsterdam met een orkest o.l.v Johan Plomp die ook verantwoordelijk was voor de arrangementen. Het was een eerbetoon aan Nat King Cole, een kleine tour door Nederland met het Ricciotti Ensemble wil Ronald hier zeker benoemen, hij heeft driemaal in het toenmalige radioprogramma TROS-SESJUN opgetreden, een optreden weer in het Concertgebouw in Amsterdam met het Rosenberg trio, etc., etc.

Ieder optreden/concert ziet Ronald Douglas als een hoogtepunt.

Ronald heeft 5 cd’s op zijn naam staan waarvan de laatste LOTUS BLOSSOM internationaal hoge ogen heeft gescoord. 

Tournees:

Scandinavië, Japan, Israel, Indonesië, Brazilië, India vaak gecombineerd met workshops/masterclasses.

Ronald is 12,5 jaar verbonden als Docent Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. O.a de Theaterprojecten waarin aandacht besteed wordt aan de geschiedenis van de (kleinkunst) muziek in Nederland, die hij voor de studenten opzet, beginnen binnen NL steeds meer bekendheid te krijgen. Daarnaast is Ronald als vast gastdocent verbonden aan het Conservatorium in Amsterdam.

 

Navigations